Beuving Lifestyle · goodmoodies 🌈 · Hello World · Just Believe · Training en voeding 💪 · Uncategorized · updates

Collagen Elixer

Collageen

En ineens zie je het overal voorbij komen: Collageen

Wat is het nu eigenlijk?

Collageen staat bekent om de vermindering van fijne lijntjes en rimpels te verminderen en de elasticiteit van de huid te verbeteren. Door de verhoogde productie van collageen behoud je een jeugdiger uiterlijk en beschermt je tegen de schadelijke effecten van photoaging.

Er zijn ten minste 16 soorten collageen bekend, maar het grootste deel van het lichaam bestaat uit vier hoofd typen namelijk: type I, II, III en IV.

Van het totale aantal collageen is 90% het type I. 
Huid, botten, pezen, kraakbeen en tanden bestaan grotendeels uit collageen.

Type I: Is het meest voorkomende collageen in het lichaam, dat meestal voor schoonheidsproducten wordt gebruikt omdat het de belangrijkste structurele component is in huid, beenderen, pezen, bindweefsels en vezelig kraakbeen.

Type II: Is voornamelijk te vinden in het elastische kraakbeen dat dient als demping voor gewrichten.

Type Ill: Dient als ondersteunende structuur voor organen, slagaders en spieren.

Type IV: Wordt aangetroffen in de huidlagen en helpt bij de filtratie.

Collageen is verantwoordelijk voor stevigheid en elasticiteit van de huid. Tijdens het vernieuwingsproces van de huid wordt op jonge leeftijd voldoende collageen gemaakt om de huid jong, stevig en soepel te houden. Na het 25e levensjaar neemt de productie van collageen gestaag af. Hierdoor veroudert de huid en ontstaan er rimpels, de huid wordt slapper en effecten van buitenaf hebben een grotere invloed op de huid. Ons lichaam maakt van nature collageen aan, maar de productie ervan neemt af naarmate we ouder worden.

Collageen (elixer) is gemaakt met marine-collageenpeptiden (van in het wild gevangen koud watervis), biotine, vitamine C, zink, en andere eeuwenoude plantaardige stoffen om een gezonde huid van binnenuit te ondersteunen. Let wel op dat als je een visallergie hebt je dit dus niet moet nemen.

Biotine geeft een fantastische boost voor je haar, nagels en draagt bij tot het behoud van een normale huid. Vitamine C draagt bij tot de normale collageenvorming voor de normale werking van de huid en Zink draagt bij tot het behoud van haar, nagels en een normale huid. Marine collageenpeptiden ondersteunt een stralende, jeugdige uitstraling.
Vitamine C en zink is om kostbare cellen te helpen beschermen en de collageensynthese te bevorderen.

Alle soorten collageen worden in cosmetische producten verwerkt. Runder collageen en viscollageen worden hiervoor het meest gebruikt. De functie van collageen in cosmetica is om de huid een beschermende laag te geven. 
Omdat het zo goed weefsel bindt en makkelijk te gebruiken is als opvulling van de huid, wordt collageen ook veel gebruikt in de plastische chirurgie. Ook wordt collageen gebruikt in shampoo om het haar voller te laten lijken (collageen vormt een laag om het haar).

De Niet-menselijk collageen zijn:
Viscollageen
Viscollageen is het meest verwant aan het type dat voorkomt in de menselijke huid. Dit type collageen wordt in de cosmetica veelvuldig toegepast omwille van zijn hydraterende eigenschappen.

Rundercollageen
Runder collageen heeft nagenoeg dezelfde eigenschappen. Het collageen wordt sinds het uitbreken van BSE, de gekkekoeienziekte minder toegepast vanwege het idee dat de ziekte via injecties met rundercollageen zou kunnen worden overgebracht. 

Varkenscollageen
Sinds enige jaren wordt ook varkenscollageen toegepast bij cosmetische rimpelbehandeling. Hierbij bestaat geen probleem met BSE besmetting. Bovendien is dit collageen goed bewerkbaar, zodat het gemiddeld 1 jaar in de huid blijft zitten

Plantencollageen
Plantencollageen verschilt het meest met dat van de mens. Het wordt in sommige cosmetische producten gebruikt om de huid een beschermende laag te geven.

Je ziet dat collageen dus belangrijk is in ons veroudering proces. Het wordt ook gebruikt voor eczeem, huiduitslag, verslapping van de huid etc. Onderzoek heeft aangetoond dat collageensupplementen gunstig kunnen zijn voor het behoud van een gezonde en gehydrateerde huid.

Kijk wel goed welk soort collageen je gebruikt en de hoeveelheid op de verpakking.
Mijn voorkeur gaat uit naar de collageen elixer, alles op natuur basis en goed voor het milieu.
Mocht je hier meer over weten, laat het ons weten!

Jolanda Beuving
Just Believe
Beuvinglifestyle

Bron: www.discoveryourglow.nl
Wikipedia 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s